Nature

Διακοπή για τις 7 Μαρτίου

Για τις 7 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη των 8 αγροτοσυνδικαλιστών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), η οποία άρχισε χθες στα Δικαστήρια στην Λάρισα.
Χθες είχε οριστεί η δικάσιμος για τους εν λόγω παραγωγούς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη από το μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε πριν λίγες εβδομάδες. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων (ΟΑΣΤ) “Η ΑΝΟΙΞΗ” Αχιλλέας Λιάτος.
Δικάζονται με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγρότες της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28 Ιανουαρίου, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν με συλλογικές διαδικασίες στα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και στις συσκέψεις Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών.
Αγρότες απ’ όλη την Θεσσαλία πραγματοποίησαν χθες το πρωί στις 10πμ συλλαλητήριο στήριξης των 8, έξω από τα Δικαστήρια στην Λάρισα.
ΗΟΑΣΤ, σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει «το στήσιμο του μπλόκου της Νίκαιας, όπως και άλλων 20 που στήθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών αποφάσεων που πάρθηκαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες στα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και στις συσκέψεις αγροτικών συλλόγων και αγροτών σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, στην κατεύθυνση για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των, κατά τόπους, αγροτικών κινητοποιήσεων που είχε ληφθεί στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από εκατοντάδες Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, Επιτροπών Αγώνα και Μπλόκων από όλη τη χώρα».
«Εξαρχής η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κατήγγειλαν ότι οι ευθύνες για τις δικαστικές διώξεις ανήκουν στην κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει τα “αγροτοδικεία” με στόχο να τρομοκρατήσει τους αγρότες για να μην συμμετέχουν στα μπλόκα και στις άλλες αγροτικές κινητοποιήσεις» αναφέρει η ΟΑΣΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More