Nature

Ξεκίνησε η β’ φάση των ελέγχων στα κτήρια

Δεκαέξι ημέρες μετά την πλημμύρα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της και ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να μετρά πληγές, τόσο στα χωριά, όσο και μέσα στην πόλη, αφού πολλές κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

Χθες, μιλώντας στη Λέσχη 97,6, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Γιώργος Καταβούτας έκανε γνωστό ότι ξεκίνησαν στο Δήμο Τρικκαίων οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι που έχουν να κάνουν αυτή τη φορά με την στατικότητα των κτιρίων.

Μάλιστα, σημείωσε ότι σε  β’ φάση θα υπάρξουν αποζημιώσεις και για εκείνες τις περιπτώσεις ιδιοκτήτων που έχουν καταστραφεί οι λέβητες στα υπόγεια των κτιρίων τους.

« Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος ξεκίνησε από τις περιοχές από τις οποίες δεν υπήρξαν πρωτοβάθμιοι γιατί πλημμύρισαν εξ ολοκλήρου, πχ Μεγάλα Καλύβια, Φωτάδα, Αγία Κυριακή. Αυτός λοιπόν ο έλεγχος θα δείξει τη στατικότητα του κτηρίου, και άρχισε σήμερα από τα Καλύβια. Είναι προφανές ότι το κόκκινο χρώμα θα σημαίνει μη κατοικήσιμο σπίτι» ανέφερε ο κ. Καταβούτας.

Την ερχόμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση

Όπως είπε «μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τελειώσει με όλους τους ελέγχους, θα φτάσουμε λίγο παραπάνω από τις 4.000 δηλώσεις».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στάθηκε και στις ζημιές που υπέστησαν οι λέβητες και οι καυστήρες, λέγοντας ότι αναμένουν περισσότερος οδηγίες και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

«Όσον αφορά σε βλάβες σε λέβητες, καυστήρες, κλπ αναμένουμε ένα νεότερο ΦΕΚ, ώστε να δημιουργηθούν φάκελοι με τεχνική έκθεση και φωτογραφίες, κι έπειτα να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες» τόνισε ο κ. Καταβούτας και πρόσθεσε: «Θα πρέπει όμως να έχει καταγραφεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή ότι έχει καταστραφεί από πλημμύρα ο λέβητας. Κι έπειτα θα έρθει η διαδικασία για την αποζημίωση για τους λέβητες, ας ελπίσουμε να γίνει σχετικά γρήγορα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More